Belediye Başkan vekili memurunu hastanelik etti

Haber Giriş : 24 Mart 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetecilere yönelik saldırıyla gündeme gelen Isparta Belediyesi, yeni bir dayak olayıyla çalkalanıyor.

Eski belediye personel müdürü Veli Hikmet Toraman, Başkan Vekili Ahmet Görgülü tarafından dövüldüğünü iddia etti. Eli yüzü kan içinde Isparta Devlet Hastanesi'ne getirilen Toraman, tedavi altına alındı. Toraman, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtirken, Ahmet Görgülü dayak iddiasını reddetti. Gazetecilere olayı anlatan Veli Hikmet Toraman, yönetimin görev yerini sık sık değiştirdiğini, son olarak da Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı çöp depolama alanında kantarcı olarak istihdam edildiğini söyledi. Bunun üzerine yetkililere itirazda bulunduğunu, ardından Başkan Vekili Görgülü'nün kendisini makamına çağırdığını belirtti. Toraman, olayın devamını şöyle anlattı: ?Gittim, beni boş bir odaya götürdüler. İçeride kimse yoktu. Az sonra Ahmet Görgülü geldi. Hiçbir şey konuşmadan bana küfretti ve elindeki telsizle vurmaya başladı. Ben, amirim olduğu için karşılık veremedim. Kendimi dışarı zor attım. Çıktığımda beni merdivenlerden Belediye Güvenlik Şefi ve Protokol Müdürü İ. Ethem Altıntabak indirdi.? Altıntabak, Toraman'ın koluna girerek kendisini aşağı indirdiğini doğruladı. Ancak dayak olayını görmediğini söyledi.

Ahmet Görgülü ise iddiaları kabul etmedi. Toraman'ın görevlendirildiği her müdürlükte olay çıkardığını ifade eden Görgülü, şu savunmayı yaptı: ?Problemli bir arkadaştı. Her gittiği yerde sorun çıkarıyor. Dosyası kabarık. Bu arkadaşı son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirdik. Oraya gittiğinde hakkımızda küfürler etmiş. Kendisinden davacı olacağımı söyledim. Bizim dava açacağımızı duyunca böyle bir senaryo yaptı. Dayak söz konusu değil.? Görgülü, Toraman'ın nerede dövülmüş olabileceği sorusuna da, ?Görevlendirildiği Temizlik İşleri Müdürlüğü belediye binası dışında. Bu kişi, dövüldü mü, dövüldüyse nerede oldu bilgim yok. Belediye binasında dövülmüş olamaz. Sanırım, görev yerine gitmek istemediği için böyle bir şey söylemiştir.? karşılığını verdi.

Görgülü'nün daha önce de AK Partili meclis üyesi Orhan Özkutlu'ya falçata ile saldırdığı iddia edilmişti. Geçen yıl 18 Ekim'de meydana gelen olayda, Özkutlu'nun istediği gibi oy kullanmaması üzerine sinirlenen Görgülü'nün falçata çektiği ileri sürülmüştü. Orhan Özkutlu, olaydan 2 ay sonra meclis üyeliğinden istifa etti. Özkutlu, Zaman'a yaptığı açıklamada ?Görgülü'nün bana saldırdığı ve küfrettiği doğrudur. Elinde falçata vardı. Bana salladığı tekme başka bir arkadaşa isabet etmişti. Daha sonra yaptığımız münakaşa sonrası istifa etmeye karar verdim.? diye konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman da geçen ay makamına davet ettiği Isparta temsilcimiz Arif Bayram Taş ile muhabirimiz Mustafa Altıntaş'ı korumalarıyla birlikte döverek hastanelik etmişti. Balaman 1 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber